Om Klubben

Aros Taekwondo er en ung klub der blev oprettet i efteråret 2014, med det formål at dyrke Taekwondo, som en både sjov og lærerig sport.

Klubben har tilknytning til Sim Uu, en forening om stormester Ko Tai Jeong, 9 Dan.

Vi er en lille klub med pt. 10 medlemmer, som udover træning også gør noget ud af at mødes til forskellige sociale arrangementer sammen.

Flere fra klubben har en baggrund i, at vi er tidligere elever på Idrætshøjsolen Bosei, hvor Sabumnim Ko Tai Jeong underviser til daglig, men alle er velkomne i klubben, vi har både rigeligt med træningsrum og hjerterum 🙂

Vi er medlem af Dansk Taekwondo Forbund og vores klub er godkendt af sport- og fritid i Aarhus.

Om træningen

Undervisningen varetages mest af Sabumnim Michael & Kyosanim Christian.
Sabumnim Søren og Sabumnim Peter underviser af og til.

Vi har et stort spænd i graderne, da vi alle træner sammen uanset om man har hvidt eller sort bælte. Vi underviser derfor nogle gange gradueret og nogle gange temabaseret, for at vægte at alle gerne skulle få noget ud af undervisningen.

Et af vores vigtigste fokusområder er, at udover man naturligvis gerne skulle lære noget af træningen, Så skal det også være sjovt at træne Taekwondo.

Udover Taekwondo underviser Kyosanim Christian også i den gamle traditionelle koreansk kampsport Taekkyon, som man er velkommen til at prøve om torsdagen efter taekwondotræningen.

Klubbens værdier

Aros Taekwondo Klub har 4 grundlæggende værdier:

Tradition, Kultur, Respekt og Udvikling.

Tradition:

Tradition er vigtigt for os fordi Taekwondo bygger på gamle traditioner, disse lærer os om hvorfor vi gør som vi gør - og igennem disse viderefører vi teknikker og lærdom som virker.

I vores blik for traditionen ser vi til Ko Tai Jeong og dermed Sim Uu, fordi det de gør både virker og ser godt ud.

Kultur:

Kulturen er en vigtig del af det at træne Taekwondo, lige fra de tekniske udtryk for al den træning vi foretager, men også i at vi har Taegeukgi, det koreanske flag, hængende i dojangen (træningssalen).

Respekt:

Respekt gør at træningen er lige sjov for alle, uanset bæltegrad, alder eller køn. En naturlig respekt er tilstede såvel blandt de der træner som de der underviser. Respekten viser vi bl.a. ved at vi bukker for det danske flag, instruktøren og hinanden.

Udvikling:

Det er vigtigt for os at forsøge at være en spændende og udfordrende klub, som samtidigt er forandringsparat - hvis der skulle være behov for dette.

Såvel fysisk som mentalt og teknisk forsøger vi hele tiden at forbedre os. Vi træner ikke for det næste bæltes skyld, men for at få en meningsfuld udvikling, som kan være et godt fundament for os både teoretisk og praktisk.

Aros Taekwondo Klub og andre klubber samt taekwondointeresserede

Aros Taekwondo Klub er en klub som gerne deltager i arrangementer med andre klubber eller samarbejder om at arrangere samtræninger. Til højre kan ses billeder fra samtræning med bl.a. Skørping Jung do og også fra en træning i foråret 2018, hvor vores mester Ko Tai Jeung kom og underviste os.

Vi tror på at udveksling og samvær er vigtigt, derfor hænder det at vi tager på besøg i andre klubber, ligesom vi også er åbne over for at få besøg fra andre klubber, både af udøvere og instruktører  - derfor kan man som taekwondo-menneske fra et andet sted altid komme forbi og få en træning med - hvis man lige er i Aarhus.

Derudover så deltager vi gerne i lejre som f.eks. påskelejr, og sommerlejr som vi hidtil har afholdt sammen med Haderslev Chon Ji.

Idrætshøjskolen Bosei

Aros Taekwondo Klub har flere medlemmer der har gået på Idrætshøjskolen Bosei, hvor de bl.a. har modtaget undervisning af Sabumnim Ko Tai Jeung i Taekwondo, meditation og Taekkyon.